torsdag 9 juni 2011"Hängmattstips" ;)

Här har jag lagt två böcker som jag kan tipsa om!


"Växa-inte lyda" av Lars H Gustafsson + "Du kan skjuta upp allt utom kärlek", skriven av Randy C. Rolfe.I den förstnämnda boken "Växa-inte lyda" vill författare Lars som är barnläkare och åttabarnspappa ge nya perspektiv om föräldraskap. Han hoppas på ett livligt och mer mångsidigt samtal kring föräldraskapets innehåll och villkor...

Han menar att uppfostran är dialog och en chans för barn och föräldrar att växa som människor.


Han visar t.ex vad som händer i ett barn när det utsätts för olika former av bestraffningar. Han använder modern forskning om barn för att förklara hur man kan göra i stället.

Han skriver utifrån egna erfarenheter, både från sitt arbete som barnläkare, hans möte med så många olika föräldrar och utifrån hans eget liv med åtta barn. Han tar fram många olika situationer som kan uppstå, som andra känner igen sig i, även ur olika tider och ur olika generationer.

Boken kom ut 2010 och jag tycker mycket om den!


Sedan den underbara boken "Du kan skjuta upp allt utom kärlek" som är en slags "handbok-visdomsbok" i föräldraskap och är skriven ur en kristens hjärta och seende, Randy C. Rolfe. Ger en andlig dimension som ofta inte finns med inom det här området. En riktigt bra bok för alla vare sig man har barn eller inte tycker jag.


Den är skriven på ett enkelt och rakt sätt med riktig tyngd i sig. Innehåller många olika vardagssituationer med mycket gudomlig kärlek och omsorg. En bok att "luta sig mot" kan jag tycka och en bok att komma ut ur starkare och med mera förtröstan.


Tycker att båda böckerna ger mycket uppmuntran att lita på sin egen plats som förälder.
Japp, det var det. Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar