måndag 7 december 2009

Mmm...



... vad gott! Här har jag ett tips på en tryffel som
jag har gjort. Den blev god! Perfekt att pyssla på med
nu och kanske ge bort till någon som en julklapp.



Du behöver,

225 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 3/4 dl florsocker

Smaksättning:
1 ask violtabletter (vilket jag använde) eller
10 turkisk peppar eller
15 svartpepparkorn.

Att doppa i:
200 g mörk choklad.

Garnering:
färgat pärlsocker eller
flingsalt eller riven choklad.

Lägg grädden och en av smaksättningarna i en
rostfri kastrull och koka upp.
Sjud därefter under lock i 10 minuter.
Tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält
och blandningen är slät. Låt svalna till rumstemperatur.

Blanda i florsockret och rör tills massan är slät.
Täck över och ställ svalt i 2 timmar.
Smält chokladen över vattenbad. Forma till bollar som
doppas i den smälta chokladen. Strö på lite färgat
pärlsocker, flingsalt eller riven choklad.
Förvaras svalt.




Min snölykta utanför köksfönstret...



... och i köket doftar det av saffran.



Det hör till! :)



Glad andra advent på dig!









1 kommentar:

  1. Oj! Det blev INTE LITE fint, den där asken med godisarna i! Lite avundsjuk, faktiskt.

    Ser verkligen jul:igt ut, bilderna! Mys-pys!

    Glad advent på dig (er) med!

    Kram

    SvaraRadera