jag har gjort. Den blev god! Perfekt att pyssla på med
nu och kanske ge bort till någon som en julklapp.
Du behöver,
225 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 3/4 dl florsocker
Smaksättning:
1 ask violtabletter (vilket jag använde) eller
10 turkisk peppar eller
15 svartpepparkorn.
Att doppa i:
200 g mörk choklad.
Garnering:
färgat pärlsocker eller
flingsalt eller riven choklad.
Lägg grädden och en av smaksättningarna i en
rostfri kastrull och koka upp.
Sjud därefter under lock i 10 minuter.
Tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält
och blandningen är slät. Låt svalna till rumstemperatur.
Blanda i florsockret och rör tills massan är slät.
Täck över och ställ svalt i 2 timmar.
Smält chokladen över vattenbad. Forma till bollar som
doppas i den smälta chokladen. Strö på lite färgat
pärlsocker, flingsalt eller riven choklad.
Förvaras svalt.
Min snölykta utanför köksfönstret...
... och i köket doftar det av saffran.
Det hör till! :)
Glad andra advent på dig!
Oj! Det blev INTE LITE fint, den där asken med godisarna i! Lite avundsjuk, faktiskt.
SvaraRaderaSer verkligen jul:igt ut, bilderna! Mys-pys!
Glad advent på dig (er) med!
Kram