torsdag 24 februari 2011



Lydia i solen förra sommaren (snart sommar igen!!)





Var jag går i skogar, berg och dalar, följer mig en vän, jag hör hans röst. Han osynlig är men till mig talar, talar stundom varning, stundom tröst. Han, min Herde, gick för mig i döden men han lever i all evighet. Sina får han följer, vårdar, föder med osäglig trofasthet. Sina får han följer, vårdar, föder med osäglig trofasthet...

tisdag 22 februari 2011

Ibland blir saker och ting fel i ens liv. Det kan hända oss alla. Ibland glömmer vi det. Ja, alltså att vi glömmer bort att det kan hända oss alla. Det kan hända så mycket som får oss att må dåligt och då vi verkligen behöver ett riktigt kärleksfullt hjärta som hjälper en rätt. Både sådant som vi själva gör fel och sådant som andra gör.


Vi har så lätt att döma ut varandra vi människor, ja det känns skrämmande ibland tycker jag. Sedan dömer vi så lätt ut oss själva också. När är det som vi mest behöver någons kärlek och förlåtelse om inte när det ibland blir fel i våra liv och när vi längtar och gråter efter att det ska bli rätt igen...


Men var är alla riktiga hjärtan? Ja visst finns dem.

Men ibland blir det bara så hårt och kallt.


Det mest riktiga och största hjärta som jag har träffat är Jesu hjärta. Det finns ingen som älskar som han.

Han vill förvandla hjärtan till att bli levande och varma, till att bli riktiga och stora där de kan visa världen hans kärlek.

Jesus älskar oss. Han älskar på ett sätt som gör allt väl, som gör allt bra och som gör allt fridfullt och rent.


Om vi bara insåg vårt enorma behov av honom...

I Worship You Edward John



Dags igen!

Nu är det dags för mig att blogga igen. Det var alltför länge sedan och jag tycker ju som om min blogg. Men så kan det bli.
Har satt in en vårbild för jag längtar såå mycket efter våren och värmen. Det är min dotter Lydias hand när hon var ca tre år och vi bodde då i Skåne.

Vi gick omkring bland underbara vitsippor och nu känns det så långt borta. Ja, det känns ganska långt borta nu då vi bodde där nere i Skåne och det känns långt borta nu tills snön är borta här och man får sitta i värmen igen. Men det blir varmare och det blir ju vår snart..















fredag 11 december 2009

"I sjätte månaden blev ängeln Gabriel sänd...



... av Gud till en jungfru i staden Galileen. Hon var trolovad med en man som hette Josef och var av Davids släkt, och jungfruns namn var Maria. Ängeln kom in och sade till henne:

"Gläd dig, du benådade. Herren är med dig."

Men hon blev förskräckt vid hans ord och undrade vad denna hälsning kunde betyda.

Då sade ängeln till henne: "Frukta inte, Maria. Du har funnit nåd hos Gud. Se, du skall bli havande och föda en son, och du skall ge honom namnet Jesus. Han skall bli stor och kallas den Högstes Son, och Herren Gud skall ge honom hans fader Davids tron. Han skall vara konung över Jakobs hus för evigt, och hans rike skall aldrig få något slut.

Maria sade till ängeln: "Hur skall detta kunna ske? Ingen man har rört vid mig."

Ängeln svarade henne: "Den helige Ande skall komma över dig, och den Högstes kraft skall vila över dig. Därför skall också barnet kallas heligt och Guds son..."

Luk.1:26-35

onsdag 9 december 2009

"Hjärtat på rätt ställe"...



... är underbart.

Här är min snöängel och så lade jag
ned ett hjärta. ;)

Att lägga ned själ och hjärta för någon
annan är verkligen underbart.
En underbar upplevelse, en underbar
gåva.

TACK Gud för ditt hjärta...

måndag 7 december 2009

Mmm...



... vad gott! Här har jag ett tips på en tryffel som
jag har gjort. Den blev god! Perfekt att pyssla på med
nu och kanske ge bort till någon som en julklapp.



Du behöver,

225 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 3/4 dl florsocker

Smaksättning:
1 ask violtabletter (vilket jag använde) eller
10 turkisk peppar eller
15 svartpepparkorn.

Att doppa i:
200 g mörk choklad.

Garnering:
färgat pärlsocker eller
flingsalt eller riven choklad.

Lägg grädden och en av smaksättningarna i en
rostfri kastrull och koka upp.
Sjud därefter under lock i 10 minuter.
Tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält
och blandningen är slät. Låt svalna till rumstemperatur.

Blanda i florsockret och rör tills massan är slät.
Täck över och ställ svalt i 2 timmar.
Smält chokladen över vattenbad. Forma till bollar som
doppas i den smälta chokladen. Strö på lite färgat
pärlsocker, flingsalt eller riven choklad.
Förvaras svalt.




Min snölykta utanför köksfönstret...



... och i köket doftar det av saffran.



Det hör till! :)



Glad andra advent på dig!