fredag 4 januari 2013


Några av hjärtats tankar i början av det nya året! :)

Tänkte häromkvällen på det med att vilja och våga ge sitt hjärta. Ge sig själv. Ge till någon som älskar en, på riktigt. För då vill vi väl det? De allra flesta av oss människor kan hålla med om att så lätt har det ju inte varit att leva minsann. Vi har mer eller mindre varit utsatta för så mycket jobbigt.
En vän sade en gång att vi bör ge oss själva utan reservationer, till kärleken, till Gud. Gud är kärleken. Ge allt, allt som vi är och har som människor. Kanske att det kan ta sin tid, kanske att vi inte riktigt vet hur vi kan göra det. Inte förrän vi får smak på riktig kärlek och någonting händer med oss. När vi får möta den riktiga kärleken så vill vi ha mer. För visst vill vi det då? Det finns många olika slags reservationer i oss kan jag tycka och se. I reservationerna ligger mycket av våra besvikelser tänker jag. De som fått oss att hålla tillbaka och gömma undan, både oss själva, kärleken och förväntan.
Men jag tror att hjärtat vill något annat, något mer och något nytt. Gud som älskar oss mest vill visa sin kärlek. Han som förstår oss. Han som vill hjälpa oss. Han som ger oss ett rent hjärta. Han som ger frid och ett helt nytt liv tillsammans med honom, i frihet och glädje. Han, som helt utan reservationer i sin kärlek, ger oss den himmelska skatten. Just för att han älskar oss. 
 
Det måste finnas något mer, säger hjärtat som längtar och söker.
 Det finns det, låter han oss veta.

                                                                Gott nytt år!


"Du ska älska Herren din Gud av hela ditt hjärta, av hela din själ och av hela ditt förstånd och din nästa som dig själv."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar